Jak na věc


arara

Zvířata zobrazená ostatními uživateli

    Arara zelený obývá ve volné přírodě výhradně Mexiko, objevuje se v hornatých oblastech po celé západní straně země. V minulosti žil i ve Spojených státech, kde se jej pokusili znovu uměle vysadit v Arizoně, ale neúspěšně – ptáci nedokázali čelit tamním dravcům, zejména jestřábům. BirdLife International odhaduje, že v současné době divoká populace čítá od 2 000 do 2 800 jedinců. Potravu mu představují semena, plody, pupeny,..
    Ara (Ara) je rod papoušků čítající osm žijících a minimálně jeden vyhynulý druh. Název tohoto rodu vytvořil francouzský přírodovědec Bernard Germain de Lacépede v roce 1799.
    Arové jsou velcí papoušci s dlouhými ocasy, dlouhými úzkými křídly a jasně zbarveným opeřením obývající zejména tropické deštné lesy na území Střední a Jižní Ameriky. Společným znakem všech zástupců tohoto rodu je také neopeřené místo kůže kolem očí. Většina arů je velmi populárních jako domácí mazlíčci a populace řady z nich je právě díky nelegálnímu odchytu ptáků z volné přírodě značně ohrožována.
    Pro hnízdění se doporučují budky s rozměry dna 30 x 30 a výšce 61 centimetrů. Samice snáší většinou 2-4 vejce, na kterých sedí sama 26-28 dnů. Mláďata po vylíhnutí krmí oba rodiče ještě dalších 8-9 týdnů.


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00